S radosťou vám predstavujeme hlboko naparovaný, organic čajík s príbehom. Poklad medzi hlboko naparovanými čajmi, výberová sencha od rodiny Kinezuka spracovaná ako fukamushi (hlboko naparovaný).
U všetkých čajov sa snažíme aby obal čo najlepšie zodpovedal obsahu – a žiadny iný čaj ako Fukamushi Midori si nezaslúži pyšne niesť najslávnejší drevoryt od majstra Hokusaie.
~ predáva sa v balení s "The Great Wave of Kanagawa"
Tam, kde iní na výrobu fukamushi používajú lístky nižšej kvality, sa Tamiko Kinezuka rozhodla ísť opačným smerom a vďaka svojmu majstrovstvu nabúrať tento stereotyp. Výsledkom je lahodná sencha, ktorá je v chuti výrazne zamatová. Vďaka hlbokému napareniu dochádza k lepšiemu vylúhovaniu chuťových látok, teínu aj mnohých mikro a makro nutrientov.
Pokiaľ máte radi vyráznejšie a zároveň zamatovo hladké chute so silným povzbudzujúcim účinkom je toto čaj pre Vás.
Je najpopulárnejší druh čaju v Japonsku. Hovorí sa, že slovo SENCHA je odvodené z japonského slova“senjiru” - “extrahovať esenciu”. Z viac ako 80 % vypestovaného zeleného čaju sa vyrába práve SENCHA. Extrémne voňavá, trpko-sladká chuť, množstvo vitamínov a vysoký podiel kofeínu robí z tohto čaju dokonalý budíček (patrí medzi top čaje v obsahu kofeínu a vitamínu C - v čaji sa vitamíny uchovávajú aj pri vyššej teplote). Lístky sú tvarované do podoby tenučkých, priamych ihličiek, majú sýtu zelenú farbu a prirodzenú lesklosť.
Všetky japonské čaje, ktoré predávame sú Organic. Môžete kúsok ochutnať aj na sucho ;)
Organic - vypestované bez chémie
Pôvod: Shizuoka, Japonsko
Zber: Skorý jarný
Voňavá, trávová a osviežujúca. Má dobrý balans medzi trpkosťou a sladkosťou. Trpkosť a "sladkosť" sa reguluje teplotou vody. Teplejšia voda (max 85°C) preferuje trpkosť a chladnejšia voda ( cca 55°C - to je cca vtedy, keď na chvíľu vložíte malíček do vody a nepáli) zvýrazňuje sladkosť. S tým súvisia aj zdravotné účinky (Pozri článok: Čaj - najzdravší nápoj na svete?). Zaliaty nálev má zlato-zelenkavú farbu.
Najlepší ranný budíček. Obsahuje obrovské množstvo vitamínu C a slušnú dávku kofeínu. Na večer len pre rezistentných :)
Je to jeden z najlepších typov čaju na macerovanie. Ak Senchu Fukamushi pripravíte na studeno, pripravíte výborný svieži letný drink. Schladí organizmus zvnútra. Zelený čaj totiž reguluje vnútornú teplotu tela. Pije sa pre príjemný pocit v horúcich dňoch.
Odporúčme pre tieto duševné rozpoloženia:
Viac fundovaných doporučení nájdete v Čajovom náladomeri ;)
Na 1 liter studenej vody odporúčame 1 - 2 PL čaju (senzitívnejší ku kofeínu voľte 1 PL). Čaj zalejte studenou vodou, vložte do chladničky alebo nechajte len voľne postáť 3 - 6 hodín. Môžete lúhovať aj cez noc. A je to hotové.
Dá sa pripraviť aj druhý nálev. Čaj len opať zalejte a opakujte proces. Podľa osobných chutí môžete čas vyladiť ideálne pre seba ;)
Prípravu vám ešte uľahčí dizajnová fľaša s filtrom od japonskej firmy HARIO. Špeciálne vyrobená na prípravu čaju.
Má tvar vínovej fľaše, aby aj servírovanie bolo potešením pre oči. Vhodné aj ku jedlu miesto vína.
Západný štýl:
2 g (2 - 3 ČL) *
85°C
300 ml
1 min (Pridaj 30 sek ku ďalšiemu nálevu)
nálevy: 3
Východný štýl:
8 g (3 - 4 ČL) *
55 - 75°C *
150 ml
30 / 15 / 30 / 45 ... s
nálevy: 5 +
silne povzbudivý
Hmotnosť: 50 g sypaného čaju
Farma, kde sa pestuje váš čaj a ľudia, ktorí sa oňho starajú.
Pestovanie čaju blízke prírode - Cestičky sa mulčujú lokálnou trávou (Chagusa), zadržuje vlhkosť v pôde, bráni rastu burín,
ktoré sa nemusia striekať herbicídmi. Je to prostredie priateľské pre širokú škálu hmyzu.
Príroda tak sama udržuje v harmóniu medzi "škodcami" a "prospešnými tvormi".
Tu sa pestuje váš čaj.
Japonsko, Shizuoka, Symbol pre čaj