KAMA-IRI CHA je dnes veľmi ojedinelý – raritný druh čaju. Je oveľa starší ako dnes populárna Sencha. Rozdiel a výnimočnosť je v spôsobe zastavenia oxidačného procesu. Väčšina japonských čajov sa naparuje. KAMA-IRI CHA sa ale opeká na panvici (Kama) - suché teplo. Je to pozostatok čínskeho spôsobu spracovania, odkiaľ sa čaj na ostrov dostal. Lístky sú jemne kučeravé a v suchom stave majú návykovú vôňu bielej čokolády. Čaje typu KAMAIRICHA tvorí len mizivé percento celkovej japonskej produkcie. Je viac známy mimo Japonsko. Za hranicami totiž žne úspechy. Oproti tradičným japonským čajom chýba typická "trávovosť", ale nadobúda pečené, teplé chute.
Organic - vypestované bez chémie
Pôvod: Shizuoka, Japonsko
Zber: Jarný / jún
Kultivar: Yabukita
Chuť je jemná, pečená, čaj je veľmi osviežujúci a výnimočná je jeho sladučká vôňa. Nádherne vonia aj v suchom liste (naša známa ju opísala "ako lesné kvety, tie ružové klinčeky a ostatné...)
Je to výborný čajík, takže vtedy, keď máte naozaj čas si ho vychutnať.
Odporúčme pre tieto duševné rozpoloženia:
Viac fundovaných doporučení nájdete v Čajovom náladomeri ;)
7 g (3 ČL)
60°C *
150 ml
8 sek. (Pridaj 5 sek ku ďalšiemu nálevu)
nálevy: > 5
silne povzbudivý
Hmotnosť: 50 g sypaného čaju
Farma, kde sa pestuje váš čaj a ľudia, ktorí sa oňho starajú.
Pestovanie čaju blízke prírode - Cestičky sa mulčujú lokálnou trávou (Chagusa), zadržuje vlhkosť v pôde, bráni rastu burín, ktoré sa nemusia striekať herbicídmi. Je to prostredie priateľské pre širokú škálu hmyzu. Príroda tak sama udržuje v harmóniu medzi "škodcami" a "prospešnými tvormi".
Tu sa pestuje váš čaj.
Japonsko, Shizuoka, Symbol pre čaj