Úvod » KAMAIRICHA Premium / Organic, 50g
KAMA-IRI CHA je dnes veľmi ojedinelý – raritný druh čaju. Je oveľa starší ako dnes slávna Sencha. Rozdiel a výnimočnosť je v spôsobe zastavenia oxidačného procesu. Väčšina japonských čajov sa naparuje. KAMA-IRI CHA sa ale opeká na panvici (Kama) - suché teplo. Je to pozostatok čínskeho spôsobu spracovania, odkiaľ sa čaj na ostrov dostal. Lístky sú jemne kučeravé a v suchom stave majú návykovú vôňu bielej čokolády. Čaje typu KAMAIRICHA tvorí len mizivé percento celkovej japonskej produkcie.
Organic - vypestované bez chémie
Pôvod: Shizuoka, Japonsko
Zber: Skorý jarný / máj 2017
Kultivar: Yabukita
Chuť je jemná, pečená, čaj je veľmi osviežujúci a výnimočná je jeho sladučká vôňa. Nádherne vonia aj v suchom liste (naša známa ju opísala "ako lesné kvety, tie ružové klinčeky a ostatné...)
PREMIUM je menej pečená ako jej nižšia varianta. Záleží od osobnej chuti. PREMIUM je delikátnejšia, jemnejšia, viac zelinkavá. Vôňa je fantastická u oboch.
Je to výborný čajík, takže vtedy keď máte naozaj čas si ho vychutnať.
Odporúčme pre tieto duševné rozpoloženia:
Viac fundovaných doporučení nájdete v Čajovom náladomeri ;)
15 g (6 kopcovitých MČL / 3 kopcovité VČL)
60°C *
300 ml
8 sek. (Pridaj 5 sek ku ďalšiemu nálevu)
* Čajové lyžičky sú väčšie a menšie (nemyslíme kávovú). Nevieme ich presné označenie, ale bežne máme v príborníku dva typy. Tá väčšia je väčšinou "po babke" :) Preto uvádzame naváženie na oba typy čajových lyžičiek, pretože to urobí celkom rozdiel.
nálevy: > 5
silne povzbudivý
Hmotnosť: 50 g sypaného čaju
Farma, kde sa pestuje váš čaj a ľudia, ktorí sa oňho starajú.
Pestovanie čaju blízke prírode - Cestičky sa mulčujú lokálnou trávou (Chagusa), zadržuje vlhkosť v pôde, bráni rastu burín, ktoré sa nemusia striekať herbicídmi. Je to prostredie priateľské pre širokú škálu hmyzu. Príroda tak sama udržuje v harmóniu medzi "škodcami" a "prospešnými tvormi".
Tu sa pestuje váš čaj.
Japonsko, Shizuoka, Symbol pre čaj