! Dvojité balenie - 100g
Aj keď je to zmes ryže, japonci ho považujú za autentický čaj kvôli jeho výnimočnej chuti a dlhej tradícii. Pri pražení ryže niektoré zrnká expandujú ako popcorn. Vynikajúca kombinácia.
Organic - vypestované bez chémie
Pôvod: Shizuoka, Japonsko
Kultivar: Yabukita
Sviežo po zelenom čaji a sladko-orieškovo po opekanej ryži. Celková chuť je jemná, hladká a potešujúca.
Keď máte chuť na niečo príjemné. Pre vychutnanie bežných momentov dňa a na zdvihnutie nálady.
Hodí sa aj k jedlu. Je možné si pripraviť šálku aj večer - obsahuje menej kofeínu (veľký podiel zmesi je ryža).
Odporúčme pre tieto duševné rozpoloženia:
Viac fundovaných doporučení nájdete v Čajovom náladomeri ;)
6 g (2 zarovnané ČL)
90°C *
300 ml
40 sek. (Pridaj 10 sek ku ďalšiemu nálevu)
Vodu môžete nalievať takmer vriacu. V studenej konvičke (čajníku) sa ochladí cca o 10°C)
nálevy: 2 - 3
Pre lepší balans ryže a čaju doporučujeme Genmaichu lúhovať Západným štýlom.
Pri spôsobe Gong Fu (viac čaju a kratší čas) sa chuť ryže nestihne dostatočne uvoľniť.
Skúste aj vlastný spôsob, ak nájdete zaujímavý pomer medzi množstvom, časom a teplotou, napíšte nám - radi vyskúšame.
jemne povzbudivý (veľký podiel ryže)
GENMAICHA nemá ustálenú históriu vzniku, sú to buď legendy alebo dohady. Hovorí sa aj, že čaj vznikol, keď jednému pánovi v Kjóte spadol jeho "kagami mochi" (mochi - ryžový koláčik) a bolo mu ľúto ryžu vyhodiť, tak ju vypil spolu s čajom. Alebo existuje viac pragmatické vysvetlenie, že ryža pomohla bežným ľuďom znížiť cenu čaju. Preto sa GENMAICHA bežne robí aj s BANCHOU - nižšou triedou SENCHA.
Hmotnosť: 100 g sypaného čaju
Farma, kde sa pestuje váš čaj a ľudia, ktorí sa oňho starajú.
Pestovanie čaju blízke prírode - Cestičky sa mulčujú lokálnou trávou (Chagusa), zadržuje vlhkosť v pôde, bráni rastu burín, ktoré sa nemusia striekať herbicídmi. Je to prostredie priateľské pre širokú škálu hmyzu. Príroda tak sama udržuje v harmóniu medzi "škodcami" a "prospešnými tvormi".
Tu sa pestuje váš čaj.
Japonsko, Shizuoka, Symbol pre čaj