! Prvý čaj v sezóne. Práve čerstvý !
Shincha v preklade znamená "nový čaj" - to najčerstvejšie, čo sa v Japonsku urodilo. Podľa tradície, ten kto sa napije shinche do 88 dní od zberu, bude celý rok chránený od zlého a štastím sprevádzaný!
Presná definícia shincha je trochu mlhavá a tak dovoľte pár faktov, čo je shincha:
Hlboko naparovaný zelený japonský čaj, pestovaný na organickej rodinnej farme v Shizuoke. Smaragdová farba a zamatová chuť.
Organic - vypestované bez chémie
Pôvod: Shizuoka, Japonsko
Zber: Jarný
Extrémne voňavá, trávová a osviežujúca.
Hneď ako ju dokážete kúpiť ;) Shincha k nám obvykle dorazí v júni.
Odporúčme pre tieto duševné rozpoloženia:
Viac fundovaných doporučení nájdete v Čajovom náladomeri ;)
Urobíte si ju veľmi jednoducho.
Na 1 liter studenej vody odporúčame 1 - 2 PL čaju (senzitívnejší ku kofeínu voľte 1 PL). Čaj zalejte studenou vodou, vložte do chladničky alebo nechajte len voľne postáť 3 - 6 hodín. Môžete lúhovať aj cez noc. A je to hotové.
Dá sa pripraviť aj druhý nálev. Čaj len opať zalejte a opakujte proces. Podľa osobných chutí môžete čas vyladiť ideálne pre seba ;)
Prípravu vám ešte uľahčí dizajnová fľaša s filtrom od japonskej firmy HARIO. Špeciálne vyrobená na prípravu čaju.
Má tvar vínovej fľaše, aby aj servírovanie bolo potešením pre oči. Vhodné aj ku jedlu miesto vína.
7 g (3 ČL) *
55 - 75°C *
150 ml
15 sek. (Pridaj 3 sek. ku ďalšiemu nálevu)
nálevy: 5 +
silne povzbudivý
Hmotnosť: 50 g sypaného čaju
Farma, kde sa pestuje váš čaj a ľudia, ktorí sa oňho starajú.
Pestovanie čaju blízke prírode - Cestičky sa mulčujú lokálnou trávou (Chagusa), zadržuje vlhkosť v pôde, bráni rastu burín, ktoré sa nemusia striekať herbicídmi. Je to prostredie priateľské pre širokú škálu hmyzu. Príroda tak sama udržuje v harmóniu medzi "škodcami" a "prospešnými tvormi".
Tu sa pestuje váš čaj.
Japonsko, Shizuoka, Symbol pre čaj