Čierny čaj je v Japonsku rarita a táto Koucha je zatiaľ vrcholom nášho hľadania. Pestovanie čierneho čaju nie sú v Japonsku zvykom, ale vďaka priateľstva pána Kinezuky a jeho spolužiaka, žijúceho na Ceylóne sa know-how na výrobu vynikajúceho čierneho čaju dostalo do rúk rodiny Kinezuka. S každým ďalším zberom neostáva než obdivovať ich skvelú prácu. Pred rokmi bol Koucha Kinezuka dobrý čierný čaj, ktorý sa doviezol hlavne ako zaujímavosť. Teraz je to vynikajúca koucha, ktorej lahodné a zaujímavé tóny ju zaradili do našej stálej ponuky.
Čaj, ktorý Vás svojimi hrejivými tónmi a medovou arómou aj v zime prenesie na čajovú plantáž zaliatou slunkom.
Opäť dávame za pravdu pánovi Kinezukovi, ktorý vravel, že prvú polovicu chuti čaju robí pôda a druhú polovicu srdce, ktoré farmár do čaju vkladá.
Organic - vypestované bez chémie
Pôvod: Shizuoka, Japonsko
Kultivar: prevažne Yabukita
Odporúčme pre tieto duševné rozpoloženia:
Viac fundovaných doporučení nájdete v Čajovom náladomeri ;)
7 g (3 ČL)
90°C *
350 ml
90 sec +
nálevy: 3+
silne povzbudivý
Hmotnosť: 50 g sypaného čaju
Farma, kde sa pestuje váš čaj a ľudia, ktorí sa oňho starajú.
Pestovanie čaju blízke prírode - Cestičky sa mulčujú lokálnou trávou (Chagusa), zadržuje vlhkosť v pôde, bráni rastu burín, ktoré sa nemusia striekať herbicídmi. Je to prostredie priateľské pre širokú škálu hmyzu. Príroda tak sama udržuje v harmóniu medzi "škodcami" a "prospešnými tvormi".
Tu sa pestuje váš čaj.
Japonsko, Shizuoka, Symbol pre čaj