GYOKURO je najvyššia sorta japonského čaju. Je v ňom skoncentrovaná šiesta oficiálna chuť "umami", typická pre Japonsko. Zbierajú sa len tie najlepšie lístky a pred zberom býva na dva týždne zatieňované. Docieli sa tým vyššia úroveň chlorofylu, L-theanínu a ďalších fantastických esencíí, z ktorých by si každý organizmus rád občas usrkol.
Gyokuro sa nepije na veľké dávky. GYOKURO sa vychutnáva. Prevretú vodu poriadne schlaďte (až tak, že do nej budete schopný na chvíľku vložiť malíček). Kľudne si na jej schladnutie počkajte. Spolu s tým možno trochu schladne aj hlava :) Zalejte lístky menším množstvom vody a o pár sekúnd zlejte. Nálev ovoňajte, nalaďte sa a malými dúškami usrkávajte.
Gyokuro Karigane je špeciálny typ Gyokura. Jeho podstatnú časť tvoria stonky, vďaka čomu je v ňom viac L-theanínu. To znamená, že jeho chuť je sladšia a relaxačný účinok vyšší. prezradíme vám, že toto je naše najobľúbenejšie Gyokuro ;)
Skúste vnímať ako na vás čajík pôsobí, ako vám chutí, ako jeho účinok behá po tele. A držte si vršok hlavy, niekedy sa začne príjemne vznášať :)) To je náš návod. Ale užite si to tak, ako to máte radi vy.
Toto GYOUKURO pestoval pán Sakamoto. Od neho ho získal náš kamarát Areek, vďaka ktorému tieto čajíky uzreli Slovensko. Vraj pestovatelia v Japonsku tvrdia, že je veľký risk, skúšať vypestovať dobré GYOKURO bez chémie. Pán Sakamoto je dôkazom, že to možné je.
Plantáž pána Sakamota se nachádza na odľahlom mieste, medzi horami uprostred lesov v krásnej prírode, pod dohľadem majestátnej dymiacej sopky Sakurajimy. Plantáž je viac ako 30 let plne organická a certifikovaná JAS (Japan Agricultural Society). Vďaka odľahlej polohe nehrozí ani kontaminácia pesticídmi z iných plantáží.
Všetky japonské čaje, ktoré predávame sú Organic. Nezabudnite kúsok ochutnať aj na sucho ;)
Organic - vypestované bez chémie
Pôvod: Kagoshima, Japonsko
Zber: Skorý jarný aktuálneho roku
Asi takto:
Sladká vôňa vás osloví už z balíčka. Ďalší zážitok je typicky japonský, umami, tráva, sviežosť. Zaliaty nálev má zlato-zelenkavú farbu.
Na špeciálne chvíle.
Odporúčme pre tieto duševné rozpoloženia:
Viac fundovaných doporučení nájdete v Čajovom náladomeri ;)
5 g (2 - 3 ČL) *
50 - 55°C (keď môžete vložiť do vody na chvíľu malíček)
100 ml
30 / 15 / 30 / 45 ... s
nálevy: 5 +
silne povzbudivý
Hmotnosť: 50 g sypaného čaju
Farma, kde sa pestuje váš čaj a ľudia, ktorí sa oňho starajú.
Pestovanie čaju blízke prírode - Cestičky sa mulčujú lokálnou trávou (Chagusa), zadržuje vlhkosť v pôde, bráni rastu burín,
ktoré sa nemusia striekať herbicídmi. Je to prostredie priateľské pre širokú škálu hmyzu.
Príroda tak sama udržuje v harmóniu medzi "škodcami" a "prospešnými tvormi".
Tu sa pestuje váš čaj.
Japonsko, Shizuoka, Symbol pre čaj