Úvod » Ajurvédske produkty » Tradičné ajurvédske ovocie » AMALAKI Natural ajurvédske ovocie
Amalaki (Embilika lekárska) je v Indii považované za posvätný strom a to predovšetkým pre svoje veľmi výživné tzv. „nebeské ovocie“, ktoré je vôbec najbohatším prírodným zdrojom antioxidantov a vitamínu C.
Tento výnimočný plod Amalaki je po storočia používaný v systéme ajurvédského lekárstva ako najúčinnejší prostriedok pre udržanie dobrého zdravia, celkovú regeneráciu organizmu a dosiahnutie vysokého veku. Obsahuje päť druhov chutí nášho zmyslového vnímania (kyslosť, trpkosť, sladkosť, horkosť a ostrosť), ktoré vyrovnávajú všetky tri energetické princípy Vata, Pitta, Kapha.
Amalaki obsahuje široké spektrum antioxidantov (látky znižujúce bežný oxidačný proces, ktorý má na svedomí starnutie a odumieranie buniek) a bioflavonoidov (vitamíny podporujúce odolnosť bunkových stien proti prenikaniu škodlivých látok v podobe voľných radikálov) a silnú koncentráciu životne dôležitých esenciálnych aminokyselín. Je bohaté na množstvo minerálnych látok a vitamínov ako je vápnik, železo, fosfor, karotén, vitamín B1, B2 a vitamín C.
Spôsob výroby / Ajurvédska kvalita
Čerstvé ajurvédske ovocie sa najprv naporcuje na menšie časti, potom sa ponorí do ľahkého prírodného trstinového sirupu, ktorý slúži ako najlepšie prirodzené prostredie pre uchovanie trvanlivosti a na záver sa len vysuší na slnku. Týmto tradičným procesom dochádza k zachovaniu maximálneho množstva všetkých zdraviu prospešných látok, ktoré ovocie obsahuje a zároveň zostáva šťavnaté a plné chuti.
Odporúčané dávkovanie:
Pri bežnom každodennom doplňovaní vitamínu C vystačí jedno 100 g balenie Amalaki na dobu troch dní. V prípade zvýšenej potreby vitamínu C pri poklese imunity, chorobe, rekonvalescencii športovej výkonnosti alebo inom fyzickom a psychickom zaťažení odporúčame spotrebovať jedno balenie denne.
Hmotnosť:
100 g sušeného ovocia
Zloženie:
embilika lekárska, trstinový sirup