Úvod » Ajurvédske produkty » Ajurvédske bylinné elixíry » PURISHAPRASH - Črevá a vyprázdňovanie - bylinný džem 200g
Purishaprash je čistiaci bylinný džem pre optimálnu činnosť hrubého čreva a pravidelné vyprázdňovanie. Poruchy záverečnej časti zažívacieho traktu sú spôsobené nevhodnou stravou, narušenou regeneráciou črevnej mikroflóry, podráždenou črevnou sliznicou a znečistením hrubého čreva v dôsledku stagnácie toxického odpadu. Prejavujú sa zažívacími ťažkosťami, nadúvaním, zápchou, hemoroidmi, brušnou kolikou, dráždivým syndrómom hrubého čreva, crohnova choroba, alergiami, kožnou vyrážkou, ekzémom alebo žihľavkou, psychickou podráždenosťou, nespokojnosťou a negatívnym myslením.
Pozrite si ako a kde sa vyrábajú Ajurvédske elixíry a horúce nápoje.
13 hlavných ciest
Telesný systém človeka sa skladá z 13 hlavných ciest (srót). Prvé tri zahŕňajú tráviacu sústavu (anna), dýchacie cesty (prána) a systém vodného metabolizmu (ambu). Sedem ďalších ciest predstavuje dráhy pre výživu siedmich telesných tkanív (dhátus) a tri záverečné cesty riadi proces vylučovania stolice (puríša), vylučovanie moču (mútrava) a odvádzanie toxínov potnými žľazami (svéda). Špecifickou štrnástou celostnou cestou je psychická a fyzická sústava (máno) zahŕňajúca myseľ a zmyslové orgány spolu s činnosťou kardiovaskulárneho a neuroendokrinného systému. V tele ženského organizmu sa rozlišujú ešte dve ďalšie cesty a to dráha menštruácie (radžah) a dráha laktácie (stanja). Metabolický proces ľudského organizmu prebieha na úrovni buniek, tkanív, orgánov, emócií, myšlienok i duševného vedomia a v konečnom dôsledku sa prejavuje na našom zdraví v podobe individuálnej vyváženosti troch bioenergetických princípov (váta, pitta, kapha).
Hmotnosť:
200 g bylinného džemu
Odporúčané dávkovanie:
1 čajovú lyžičku bylinného džemu 2 - 3x denne. Samostatne alebo zapiť / rozmiešať v šálke vlažného mlieka či vody.
Príprava lahodného nápoja: 1 čajovú lyžičku rozmiešajte v 250ml teplej vody / mlieka.
Zloženie:
vrcholák myrobalánový, glycyrrhiza glabra, fenikel obyčajný, kardamón obyčajný, embilika lekárska, terminalia chebula, vitis vinifera, škoricovník cejlónsky, tinospora cordifolia, abies pectinata, dlhé korenie, ghee (prepustené maslo), palmový sirup
Krajina pôvodu:
India