Sladké tóny ruží sa skvele párujú s teplým choťovým profilom čierneho čaju. Do zmesi používame kvalitný "čokoládový" Fujianský čierny čaj. Ružové púčiky sa zbierajú čerstvé a sušia sa medzi čajovými lístkami, aby sa ich vôňa plne spojila. Tento čajík má viaceré podporné kvality: čistí, ochladzuje a pomáha s trávením.
Zber: Apríl 2018
Kultivar: Zheng He
Pôvod: Wuyi, Fujian, Čína
Približná nadmorská výška pestovania: 700 m
"Vonia po ružiach a jemnej vanilke, chutí ako letné jablko s prevládajúcii vetmi a jemnou textúrou."
"Ružová florálnosť sa rozteká do kakaovej sladkosti."
Ako čokoládové brownies, pečené v peci na drevo, ružový sirup. Jemná a pretrvávajúca sladkosť v ústach so zamatovým pocitom. Má naplňujúci, upokojujúci účinok.
Odporúčme pre tieto duševné rozpoloženia:
Viac fundovaných doporučení nájdete v Čajovom náladomeri ;)
Ak ešte nie si čajový majster, môžu sa ti hodiť tieto návody:
Koľko sekúnd? (prehľad dôb lúhovania), Príprava čaju - Východ vs. Západ
Nasledovná príprava je orientačná. Je dobré začať s odporúčanou prípravou, ale až sám(a) zistíš, ako pripravený čaj ti najviac chutí a aký spôsob prípravy vystihne daný moment. A nezabudni si užiť prítomnosť.
0,8 g
95°C
100 ml
2 min. (Pridaj +60 sek ku každému ďalšiemu nálevu)
nálevy: 4+
4,5 g
90°C
100 ml
10 sek. (Pridaj +5 sek ku každému ďalšiemu nálevu)
nálevy: 8+
stredne povzbudivý
Hmotnosť:
50 g sypaného čaju
Krajina pôvodu:
Wuyi, Fujian
Čína