ASSAM - čierny čaj z plantáže Mangalam - typu "broken" . Ideálny na prípravu mliečneho čaju YOGI (indického bieleho koreneného čaju) alebo na bežné popíjanie s medom a mliekom. Štruktúrou "broken" je vylúhovanie rýchlejšie. Je za nízku cenu a má výbornú chuť v mlieku aj ako čistý. Ideálny medzistupeň na prechod zo sáčkovaných čajov. Rozdiel je obrovský.
Ak ešte nie si čajový majster, môžu sa ti hodiť tieto návody:
Koľko sekúnd? (prehľad dôb lúhovania)
Príprava čaju - Východ vs. Západ
Yogi masala - čaj, ktorý vám rozbúcha srdce
Tento typ čaju odporúčame pripravovať ako bežný čierny čaj. Kľudne použite med a citrón, alebo mlieko. Môžete od neho čakať výraznejšiu arómu a príjemnejšiu chuť ako od bežného sáčkovaného čaju (sáčok zakryje nekvalitu pôvodnej suroviny - česť výnimkám). Vynikajúci pri príprave koreneného čaju Indie:
Yogi masala - čaj, ktorý vám rozbúcha srdce
Nasledovná príprava je orientačná.
.............................................................................................
1 g na osobu / šálku
95 - 100°C
80 ml /osoba
60 sek.
.............................................................................................
nálevy: 2+ (podľa spôsobu prípravy)
..................................................
silne povzbudivý
..................................................
Hmotnosť:
50 g sypaného čaju
Krajina pôvodu:
India