Himalayan Shilla je tmavý čiastočne oxidovaný čaj z čajovníkov pestovaných zo semienok. Ručne zbieraný a spracovaný metódou, ktorú si v Jun Chiyabari vyvinuli na základe svojich skúseností a inšpirácie z Tchaj-wanu a z Číny. Názov tomuto čaji požičala majestátna "hora smrti" Shilla zo svojimi 6132 m.
Precízne zvládnuté postupy spolu s čistou prírodou a himalájskym vzduchom je tajomstvo, ktoré stojí za chuťou tohto lahodného čaju.
Čajová záhrada Jun Chiyabari se nachádza v kopcoch nad mestečkom Hile v okrese Dhankuta. Rozdelená do piatich častí, vo výškach 1700-2100 metrov nad morom, má rozlohu 96 hektárov. Od úplného začiatku je Jun Chiyabari je dôkladne premyslený a naplánovaný projekt organickej záhrady - od nákupu pôdy na špecificky vytipovaných lokáciách cez osádzanie vybranými kultivarmi, vyprojektovanie továrničky na čaj až po zamestnanie najlepších ľudí z čajovej brandže.
Základným kameňom filozofie Jun Chiyabari je rešpekt pre čaj, ľudi a prírodu. Ich cieľom je jednoducho produkovať najlepšie možné čaje pri zachovaní organických a prírode priateľských postupov, hojne inšpirovaným Masanobu Fukuokom.
Jun Chiyabari v nepálštine znamená "mesiacom zaliata čajová záhrada" a Jun (純) v japonštine znamená "čistý"
Odporúčme pre tieto duševné rozpoloženia:
Viac fundovaných doporučení nájdete v Čajovom náladomeri ;)
Ak ešte nie si čajový majster, môžu sa ti hodiť tieto návody:
Koľko sekúnd? (prehľad dôb lúhovania), Príprava čaju - Východ vs. Západ
Nasledovná príprava je orientačná. Je dobré začať s odporúčanou prípravou, ale až sám(a) zistíš, ako pripravený čaj ti najviac chutí a aký spôsob prípravy vystihne daný moment. A nezabudni si užiť prítomnosť.
..........................................................................
5g
90°C
250 ml
4 min.
..........................................................................
nálevy: 3+
..........................................................................
jemne povzbudivý
..........................................................................
Hmotnosť:
40 g sypaného čaju
Krajina pôvodu:
Nepál